Facebook
Instagram
  • Bakgrund

    Stora rummetMejeriet är ett ungdomshus som byggdes upp med hjälp av EU-projekt och massor av ideellt arbete under 2001-2003. Huvudman för Mejeriet är Skolkyrkan, en förening bestående av 16 församlingar från Sävsjö kommun.

    Arbetet med ungdomshuset Mejeriet har sedan uppbyggandet fortsatt att utvecklas och har idag öppet två kvällar i veckan för högstadiet och gymnasiet samt två kvällar i veckan för klättring. Därutöver används Mejeriet flitigt till barnkalas, mellanstadiekvällar och LAN. Vi försöker utmana ungdomarna att hjälpa till engagera sig och komma med förslag på vad vi ska göra under kvällarna. Allt för att de också ska känna att det är deras ställe, upptäcka sina gåvor och därigenom också få en bättre självbild.

    Vår vision med Mejeriet är att det ska vara en plats där ungdomar
    blir sedda, bekräftade och älskade för dem de är. Tänk att mitt bland allt klättrande, busande, tävlande, mellan tv-spel, datorer och singstar, få ingjuta hopp i ungdomar om en framtid för deras liv. Många av dem längtar efter förebilder och ett vuxenstöd mitt i en tid av sökande efter identitet och mening med livet.